Coaching

Persoonlijke coaching voor organisatievraagstukken


Organisaties staan dagelijks voor de uitdaging bedrijfsdoelstellingen te behalen.

Menskracht speelt hierbij een cruciale rol. Het zijn tenslotte mensen, die met hun inzet uiteindelijk het resultaat en succes van de organisatie bepalen. Het is juist daarom van groot belang doorlopend de juiste mix te vinden van de 3 M’s: Menskracht, Middelen en Mogelijkheden.
Duurzaam investeren
in mensen is hierbij de kritische succesfactor voor organisaties. Organisaties die daarin de juiste stappen weten te nemen, zijn in staat om zichzelf doorlopend te vernieuwen. Veranderen en vernieuwen wordt dan geen kortstondige hype, maar dagelijkse routine.
Bij dit proces helpt Boumankracht door meerdere spiegels voor te houden, in de vorm van vernieuwende concepten voor organisaties, en persoonlijke en teamcoaching voor mensen met als doel mens- en organisatieambitie mee te realiseren en duurzaam te vernieuwen.

Hierdoor creëren organisaties:

  • Excellentie op de dienstverlening zowel naar interne en externe klanten.
  • Effectieve samenwerkingsrelaties tussen collega’s en klanten.
  • Een inspirerende werkomgeving, waarin ruimte is voor talentontwikkeling.
  • Een op persoonlijke ontwikkeling gerichte leiderschapstijl.
  • Gewenste resultaten voor mens en bedrijf.

Frans Bouman, oprichter en eigenaar:

“Ik werk vanuit de hiervoor omschreven visie op mens & organisatie. Ik heb inmiddels ruim 20 jaar ervaring bij het werken in zowel profit als non-profit organisaties, in managementfuncties en als intern en extern adviseur.
Hierdoor ben ik in staat tijdelijk in de huid van een directie, strategische beslissers en leidinggevenden te kruipen. Belangrijk, om vanuit hun perspectief naar hun (organisatie) vraagstuk te kijken. Maar ook ben ik in staat om de nodige professionele afstand te bewaren en om kritisch de juiste interventie te kiezen. Door mijn ervaring als manager, gedragstrainer en adviseur in diverse profit- en non-profitorganisaties heb ik een brede ervaring en expertise opgebouwd in Mens & Organisatie-ontwikkeling. Daarnaast beschik ik over een uitgebreid netwerk van senior consultants, waardoor ik vanuit Boumankracht voor u altijd maatwerk kan leveren”.

Denkmodel om persoonlijke en organisatievraagstukken in kaart te brengen

Denkmodel P&O